Vanwege de locatie en de plaatselijke bekendheid kunnen wij Heliport Makelaardij met recht de “huismakelaar” van het Heliport complex noemen. Bij ons verzamelt zich zowel vraag als aanbod van het Heliport complex.
Vanuit ons centraal gelegen kantoor in het Heliport complex verzamelen wij alle woningen die te koop worden aangeboden onder één dak. Het voordeel hiervan is dat geïnteresseerden niet met meerdere makelaars hoeven af te spreken als ze meer dan een appartement willen bezichtigen. Verkopers hoeven niet meer met meerdere makelaars te praten om een goed prijsadvies te krijgen. Via Heliport Makelaardij wordt uw woning optimaal onder de aandacht van de doelgroep gebracht.

Bij Heliport Makelaardij wordt het aanbod centraal verzameld. Geïnteresseerden laten zich bij ons inschrijven waardoor een snelle en optimale verkoop wordt gerealiseerd.

Met andere woorden: voor woningen in het Heliport complex hebben zowel kopers als verkopers nog maar een adres nodig: Heliport Makelaardij!

Heliport Makelaardij kenmerkt zich niet alleen door een compleet aanbod. Ook laagdrempeligheid en klantgerichte adviezen staan bij ons hoog in het vaandel. Wij willen dicht bij de klant staan. Onze deur staat dus altijd voor u open, ook zonder afspraak. Gewoon om even met de makelaar te praten of om, indien mogelijk, meteen een appartement bezichtigen.


Hofdijk is het gebied tussen Pompenburg, Stroveer, Hofdijk en de Vriendenlaan. Veel Rotterdammers herinneren het zich echter als ”Heliport” vanwege het landingsterrein voor helikopters dat hier in de periode 1953 t/m 1966 lag.

Om de leefbaarheid van de binnenstad te vergroten werd in 1976 voor dit gebied een prijsvraag uitgeschreven. Het winnende ontwerp was van architect Jan Verhoeven en omvatte 584 woningen, 4 bedrijfsruimten en 2 gemeenschappelijke (niet vrij toegankelijke) parkeergarages.


• Totale oppervlakte van het terrein 27.500 m2
• Bebouwd oppervlak 10.500 m2
• Bruto vloeroppervlak 43.700 m2

De woningen zijn gebouwd in de categorie premie/koop en premie/huur. Voor het merendeel zijn het 3- , 4- of 5-kamer woningen bestaande uit 1, 2 of 3 woonlagen (maisonnette) uitgevoerd in maar liefst 24 verschillende types. Het appartementencomplex bevindt zich op erfpachtgrond van de gemeente Rotterdam, maar is inmiddels voor 342 appartementen afgekocht tot 2035.

Heliport Makelaardij | Stroveer 136 | 3032GA Rotterdam | Tel: 010-4656010 | Fax: 010-2653662
Routebeschrijving